Cât timp vom trăi cu coronavirusul printre noi. Nelu Tătaru, scenariu pesimist


În condițiile în care pandemia de coronavirus nu dă semne că ar încetini prea curând, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, ne avertizează că ar trebui să ne obișnuim cu actuala situație încă un an sau doi, până când va apărea un vaccin.


“Acesta este anul cel mai important”

„Încă n-am terminat valul unu. Trebui să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus cel puțin un an, doi. Orice pandemie ne-a dat această experiență. Dar acesta este anul cel mai important. În virtutea că ne vom obișnui cu acest virus și în speranța unui vaccin anul viitor”, a spus Nelu Tătaru la Digi 24, citat de Agerpres.

Testare la nivel national pentru a afla gradul de imunizare a populației

România ia exemplul altor țări care a început testarea pentru a afla gradul de imunizare a populației la noul coronavirus. Potrivit ministrului Sănătăţii, testul va arăta cam ce imunizare avem în acest moment şi poate previziona şi "un eventual val doi".

"A început acel test de seroprevalenţă şi au început recoltările de la diverse laboratoare din judeţe şi continuă această recoltare. În acest moment a scăzut ritmul, pentru că trebuie să gestionăm o a doua cocoaşă a primului val pandemic, dar acel test merge în continuare. Rezultatele vor veni la începutul lunii septembrie", a precizat Tătaru, pentru aceeași sursă.

 

  • Cât timp vom trăi cu coronavirusul printre noi. Nelu Tătaru, scenariu pesimist

related posts

Modifică setările cookies