Cea mai mare nebunie: în SUA se organizează „petreceri Covid”, unde lumea merge să se infecteze cu coronavirus


În Statele Unite un nou trend periculos ia amploare! În vreme ce autoritățile îndeamnă populația să stea acasă că să evite infectarea cu coronavirus, sunt oameni care își doresc cu orice preț să ia periculosul virus.fectare'', a avertizat el.


Autoritățile din statul Washington sunt îngrijorate de creșterea alarmantă a așa numitelor „Covid party”. Sătui de stat acasă, unora le-a venit ideea să organizeze petreceri la care să fie invitate atât persoane infectate cu coronavirus, dar și oameni sănătoși. Astfel, cei sănătoși s-ar îmbolnăvi și ar obține, cel puțin ipotetic, imunitate.

Evident, numărul persoanelor infectate din regiunea Walla Walla, Washington, a crescut foarte tare.
Potrivit lui Meghan DeBolt, responsabilă în domeniul sănătăţii in comitatul Walla Walla, aflat la o distanţă de 400 de kilometri sud-est de Seattle, anchetele epidemiologice au scos în evidenţă faptul că anumite persoane s-au expus în mod deliberat la virus în timpul unor astfel de petreceri.
 
''Nu ştim exact când au loc, auzim vorbind-se despre ele de abia după ce se desfăşoară'', a declarat Meghan DeBolt pentru un ziar local. ''Solicităm lista persoanelor cu care s-a intrat în contact, credem că este vorba de 25 prezente la o astfel de 'petrecere Covid'', a spus aceasta cu regret. 
 

Teoria imunității colective nu a fost dovedită

 

Deși cei ce se infectează cu coronavirus speră să obțină imunitate, nu se știe încă daca acest lucru este posibil.
''Adunări de genul acesta în plină pandemie pot fi extrem de periculoase şi expun oamenii unui risc sporit de spitalizare, sau chiar de deces'', a avertizat John Wiesman, un responsabil în domeniul sanitar din acest stat situat în nord-vestul SUA.
 
''În plus, nu ştim încă dacă persoanele care s-au vindecat de COVID-19 beneficiază de imunitate pe termen lung'', a subliniat acesta. ''Sunt încă multe lucruri pe care nu le cunoaştem despre acest virus, inclusiv probleme de sănătate care ar putea persista după infectare'', a avertizat el.
 
 

related posts

Modifică setările cookies