China, din nou în carantină? Al doilea val de infectări cu coronavirus în anumite regiuni îi îngrijorează pe experți


China riscă un al doilea val de infectări cu coronavirus, după ce autoritățile de la Beijing păreau că au reușit să găsească o metodă de a tine în frâu virusul periculos.


Un district dintr-o provincie chineză, în carantină

Pentru a nu se repeta istoria din Hubei, o nouă provoncie chineză a luat imediat masuri drastice și i-a băgat pe locuitorii săi în carantină, după ce au fost descoperite câteva cazuri noi de coronavirus. Astfel, în distrctul Jia din provincial Henan cei 600.000 de locuitori sunt obligați să stea acasă până când autoritățile le va permite din nou să circule.

Citeste si: Singapore, țara unde poți face 6 luni de pușcărie dacă te apropii la mai puțin de un metru de cineva


China riscă să treacă prin al doilea val de infectări, din cauza cazurilor importate

Creşterea numărului de cazuri importate de coronavirus în China sporeşte riscul ca ţara să treacă printr-un al doilea val de contagieri, a declarat duminică Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naţionale de Sănătate.

"China a înregistrat deja un total de 693 de cazuri provenite din afara ţării, ceea ce presupune că posibilitatea unui nou val de infecţii rămâne relativ ridicată", a avertizat Mi Feng.

China a raportat sâmbătă 5 decese şi 45 de cazuri noi de coronavirus, toate - cu excepţia unuia - fiind înregistrate la persoane care au fost diagnosticate după ce au sosit în ţara asiatică din alte state ale lumii. Unicul caz local raportat de chinezi s-a înregistrat în provincia Henan, iar cele 5 decese s-au produs în provincia Hubei, epicentrul iniţial al epidemiei de coronavirus, care între timp a ridicat măsurile stricte de carantină impuse din luna ianuarie.

Epidemia de coronavirus este "departe de a fi încheiată" în regiunea Asia-Pacific, iar măsurile actuale pentru reducerea răspândirii virusului oferă timp ţărilor să se pregătească pentru "transmisiile comunitare pe scară largă", a declarat marţi un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de Reuters.

În ciuda tuturor măsurilor adoptate, riscul de transmitere în regiune nu va dispărea atât timp cât va continua pandemia, a declarat Takeshi Kasai, director regional pentru Pacificul de Vest în cadrul OMS.

"Epidemia este departe de a fi încheiată în Asia şi Pacific. Aceasta vă fi o luptă pe termen lung şi nu putem coborî garda", a spus Kasai în cadrul unei informări de presă online.

Trending Review cu Daragiu - Episodul 23

related posts

Modifică setările cookies