Coronavirus: 13 simptome provocate de COVID-19, dezvăluite de supraviețuitori


Pe fondul epidemiei de coronavirus, oamenii de știiță au strâns 13 simptome de Covid-19, așa cum au fost descrise de pacienții vindecați.


Iată, mai jos, ce simptome au experimentat persoanele care au contractat noul coronavirus și care, din fericire, s-au vindecat.

1 Sinusuri dureroase 

Connor Reed (25 de ani), un englez care trăiește în Wuhan, a declarat că sinusurile sale erau ”agonie pură”. Acest și-a documentat viața de zi cu zi într-un jurnal, iar timp de 24 de zile s-au luptat cu boala.

Connor, care este profesor, a fost tratat într-un spital și s-a numărat printre primii oameni diagnostigați cu Covid-19.

2 Presiune în urechi

Tot Connor a descris, prin simptome, și presiunea pe care o simțea în urechi și care îl făcea să se simtă că este gata ”să explodeze”.

”Sinusurile mele erau agonie pură iar timpanele mele părea gata să explodeze. Știu că nu ar trebui, dar îmi masez interiorul urechii cu bețigașe cu vată, încercând să-mi suprim durerea”.

3 Dureri de cap

Connor a mai dezvăluit că avea ”dureri foarte mari de cap”, care apăreau odată cu febra.

4 Usturime a ochilor

Un alt simptom pe care l-a resimțit Connor a fost faptul că îl usturau ochii, ca și cum ar fi stat în fum sau în praf.

5 Senzație de sufocare

6 Dureri peste tot

Majoritatea celor care s-au vindecat după infecția cu noul coronavirus au spus că au experimentat dureri în tot corpul. Pe lângă sinusuri, urechi și cap, oamenii au raportat dureri în brațe, picioare și piept.

7. Plămâni care sună ca ”o pungă de hârtie mototolită”

În a 11-a zi, Connor a crezut că gripa începe să cedeze, însă, brusc, s-a întors ”mai rea decât oricând”.

Acesta a explicat: ”Transpir, ard tot, sunt amețit și am frisoane. Televizorul este pornit, dar nu înțeleg ce văd acolo. Este un coșmar. Abia mai pot să iau o gură de aer, iar când expir, plămânii mei sună ca o pungă de hârtie care este mototolită. Nu este bine”.

8. Stare de oboseală

Starea de oboseală este un simptome comun pentru răceală, gripă și viroze, în general.

Jaimuay Sae-ung (73 de ani) a fost prima persoană din Thailanda care a contractat Covid-19 , în decembrie 2019. Mama a șapte copii, aceasta a declarat pentru Sky News: ”Am aflat că am coronavirus după ce am ajuns la spital. Am fost șocată, tristă, foarte obosită și nu mai puteam mânca„.

În carantină, aceasta a făcut pneumonie, dar după 10 zile, starea sa s-a îmbunătățit considerabil.

9. Lipsa apetitului

Jaimuay a menționat faptul că nu putea mânca cât timp a fost bolnavă.

Un studiu făcut pe 138 de pacienți cu coronavirus a arătat că 39% dintre aceștia și-au pierdut pofta de mâncare. 

10. Febră

Febra este unul dintre principalele simptome ale infecției cu coronavirus. În unele cazuri, este singurul simptom pe care cei infectați îl experimentează.

11. Usturime în piept și tuse seacă

Carl Goldman (60 de ani), pasager pe vasul de croazieră Diamond Princess, a declarat că virusul ”nu a fost chiar atât de rău”.  Acesta a declarat pentru The Washington Post: ”Am avut, acum câțiva ani, bronșită, iar acum a fost mai ușor: fără frisoane, fără dureri musculare. Respir bine, nu am nasul înfundat. Mă strânge pieptul și am crize de tuse”.

12. Senzație de jet leg

Bridget Wilkins, care trăiește în Londra, dar a intrat în carantină în Australia după ce a fost testată pozitiv, a descris simptomele ca atunci când ai jet leg, adică când ești afectat de schimbarea fusului orar. Este similar cu starea de oboseală și, în plus, te simți ușor defazat. 

Aceasta a declarat pentru Australia’s 7NEWS: ”Este o întreagă isterie în lume legată de coronavirus. Și așa și trebuie să fie. Este o afecțiune serioasă, în special dacă pentru oamenii în vârstă. Dar, pentru mulți oameni, ca mine, nu este decât o răceală foarte lungă, de care poți scăpa”.

13. Senzație de leșin

David și Sally au fost infectați cu coronavirus în timp ce se aflau pe Diamond Princess. David a postat pe pagina sa Facebook: ”În fața spitalului, m-am simțit ciudat și aproape era să leșin. Am fost dus în salon într-un scaun cu rotile.” Uterior, a fost diagnosticat cu pneumonie indusă de coronavirus. 

Foto: Shutterstock

Trending Review cu Daragiu

related posts

Modifică setările cookies