Coronavirus: Care sunt cele trei simptome distinctive, care apar după cinci zile de la infectare


La persoanele infectate cu noul coronavirus, simptomele pot apărea după cinci zile, spun experții.


Noi cercetări au arătat că perioada medie de incubație pentru Covid-19 este de 5 zile. Astfel, după această perioadă, persoanele care au fost infectate pot prezenta simptome specifice. 

Citește și: Andreea Marinescu, despre vaccinarea obligatorie: „Eu cred în responsabilizarea oamenilor, nu în politica pumnului în gură”

Cercetătorii de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health din Statele Unite au studiat 181 de cazuri de persoane diagnosticate cu noul coronavirus, care provoacă afecțiunea numită Covid-19.

Concluzia la care au ajuns aceștia este că o perioadă de ”autoizolare” de 2 săptămâni, pentru persoanele care cred că au fost infectate, este ”rezonabilă”. Cu toate acestea, la 101 din 10.000, este posibil ca simptomele să apară după mai bine de 14 zile de carantină, se specifică în publicația Annals of Internal Medicine. 

Prof Jonathan Ball, profesor de virusologie moleculară, de la Universitatea din Nottingham, spune: ”Nu există suficiente dovezi care să sugereze că o perioadă de carantină sau autoizolare de 14 zile nu este potrivită.

De asemenea, nu există multe dovezi că persoanele pot transmite virusul în perioada asimptomatică”.

Cele trei semnale de alarmă

Experții încă încearcă să înțeleagă cum funcționează noul Covid-19, însă conform Organizației Mondiale a Sănătății, cele mai timpurii simptome sunt:

tuse și/sau durere în gât

febră mare

dificultăți de respirație

Cu toate acestea, dacă o persoană prezintă aceste simptome nu înseamnă că, automat, are coronavirus, semnele fiind similare pentru alte afecțiuni, precum o banală răceală sau gripă. 

Foto: Shutterstock

Pe protplus.ro, puteți urmări toate emisiunile preferate:


related posts

Modifică setările cookies