Gwyneth Paltrow, dezvăluiri sincere despre menopauză. Actrița a vorbit despre simptomele pe care le experimentează


Actrița Gwyneth Paltrow vrea să schimbe modul în care femeile gândesc și vorbesc despre menopauză.


Într-un videoclip nou, pentru brandul său, Goop, actrița de 46 de ani dezvăluie că experimentează deja simptomele perimenopauzei, o perioadă de tranziție ce precede menopauza naturală, care se manifesta adesea prin dezechilibre hormonale.

Citește și: Gwyneth Paltrow e o mămică mândră. Cum arată fiica ei la 14 ani

Cred că atunci când ajungi la perimenopauză, remarci o serie de schimbări”, spune Paltrow. ”Simt modificările hormonale - toanele, bufeurile. Dintr-o dată, te simți furioasă fără niciun motiv”. 

Simțind aceste modificări pe propria piele, Gwyneth Paltrow mărturisește că a devenit mai conștietă de felul în care se vorbește despre menopauză și spune că este hotărâtă să o ”redefinească”.

”Cred că menopauza are o reputație proastă și trebui să fie un pic redefinită”, explică ea. ”Nu cred că avem în societatea noastră exemple aspiraționale de femei la menopauză”. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

Tocmai de aceea, actrița a anunțat lansarea unei noii linii de suplimente alimentare, pe care le-a creat ca parte a redefinirii menopauzei. ”Nu există multe produse care să te ajute să treci prin această etapă a vieții”, spune ea.

În videoclip, Paltrow vorbește și despre mama sa, actrița Blythe Danner. ”Îmi amintesc când mama a trecut prin menopauză și a fost așa o problemă. Toate emoțiile, toată durerea”.

De regulă, perimenopauza debutează la femeile de peste 40 de ani, dar simptomele pot apărea, în unele cazuri, începând cu 30 de ani. Această perioadă tinde să dureze aproximativ patru ani, însă poate ține și câteva luni sau, în cazuri extreme, și 12 ani. Simptomele includ oboseală, bufeuri, apetit sexual redus, transpirații nocturne, palpitații, dureri de cap, probleme cu memoria, dureri articulare și stări de depresie.

Foto: Getty

related posts

Modifică setările cookies