Milioane de copii din întreaga lume stau acasă. Ce țări au închis școlile, de teama coronavirusului


Una dintre primele măsuri luate de statele afectate de coronavirus a fost să închidă școlile. Deocamdată, în România s-a anunțat o săptămână de stat acasă, însă sunt mari șanse că scoala să fie amânată mai mult, în condițiile în care numărul celor infectați cu covid-19 este din ce în ce mai mare.


Mari polemici pe tema școlilor în vreme de coronavirus sunt în Germania și Marea Britanie, acolo unde oficialii acestor țări refuză să suspende cursurile. Deocamdată. Sunt și voci care susțin că închiderea școlilor nu se justifică, mai ales în situația în care copiii stau, în multe cazuri, cu bunicii și le pot transmite virusul. Până acum, se știe că cei mici nu sunt atât de afectați ca adulții de infecția cu coronavirus.

China și Japonia au fost printre primele state care au închis școlile, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Coreea de Sud si Iranul, doua dintre cele mai afectate state de covid-19, au luat aceeași decizie. Și câteva state americane au stopat cursurile.

În condițiile în care coronavirusul se răspândește cu o viteză fulminantă, țările europene s-au văzut nevoie să aplice metodele Chinei și Japoniei. 

Astfel, țările care și-au închis școlile în Europa, pe lângă Romania, sunt:

- Franța

- Danemarca

- Italia

- Spania

- Luxemburg

- Irlanda

- Malta

- Belgia

- Cehia

- Austria

- Norvegia

Pe 13 martie, în Europa au fost înregistrate  28,550 de cazuri de coronavirus, dintre care jumătate au fost raportare în Italia, care are și cel mai mare număr de decese, peste 1000.

Vezi si: Motivele pentru care Italia este țara cea mai afectată de coronavirus din Europa

Oficialii din Marea Britanie spun însă că și în UK ar putea fi până la 10.000 de cazuri, însă nu se știe numărul exact, pentru că nu se fac teste de coronavirus decât pacienților internați în spitale.

 

related posts

Modifică setările cookies