O veste buna pentru fanele ciocolatei: au aparut batoanele de ciocolata bune pentru silueta si sanatate


Batoane de ciocolată cu 50% mai puţină grăsime, care au în compoziţia lor suc de fructe, au fost preparate de cercetătorii de la Universitatea Warwick din Marea Britanie.

Tag-uri: #ciocolata

 

Noile batoane sunt bune atât pentru starea de sănătate, cât şi pentru siluetă, întrucât picăturile de suc de fructe - măr, portocală şi coacăze - pe care le conţin înlocuiesc până la jumătate din conţinutul de grăsimi prezent în batoanele obişnuite de ciocolată, scrie MEDIAFAX.

Tehnica de preparare a acestor batoane fucţionează perfect cu toate tipurile de ciocolată - neagră, albă, cu lapte - şi oferă produsului final o aromă fructată.

Specialiştii britanici au în vedere şi posibilitatea de a înlocui sucul de fructe cu o soluţie de apă şi vitamina C, pentru a menţine gustul de ciocolată.

Tehnica de fabricaţie, concepută de cercetătorii de la Universitatea Warwick, înlocuieşte untul de cacao şi grăsimile din lapte, folosite în batoanele obişnuite, cu sucul de fructe - un lichid alcătuit din microbule . Savanţii au reuşit să obţină această emulsie folosind metoda Pickering, o metodă care împiedică micile bule să se unească între ele.

În acest fel, ciocolata îşi păstrează textura catifelată, rămânând fermă dar uşor de sfărâmat când utilizatorul muşcă din baton, topindu-se totodată foarte uşor în gură.

Cercetătorii britanici speră că metoda lor va fi preluată de industria dulciurilor pentru a introduce pe piaţă batoane de ciocolată cu conţinut scăzut de grăsimi şi alte dulciuri asemănătoare.

O porţie clasică (57 grame) de ciocolată neagră din clasa "premium" include până la 13 grame de grăsimi, reprezentând 20% din necesarul zilnic de grăsimi al unei persoane, iar multe dintre aceste grăsimi fac parte din clasa grăsimilor saturate, considerate dăunătoare pentru sănătate.

Citeste continuarea pe mediafax.ro.

related posts

Modifică setările cookies