Noile batoane sunt bune atât pentru starea de sănătate, cât şi pentru siluetă, întrucât picăturile de suc de fructe - măr, portocală şi coacăze - pe care le conţin înlocuiesc până la jumătate din conţinutul de grăsimi prezent în batoanele obişnuite de ciocolată, scrie MEDIAFAX.
Tehnica de preparare a acestor batoane fucţionează perfect cu toate tipurile de ciocolată - neagră, albă, cu lapte - şi oferă produsului final o aromă fructată.
Specialiştii britanici au în vedere şi posibilitatea de a înlocui sucul de fructe cu o soluţie de apă şi vitamina C, pentru a menţine gustul de ciocolată.
Tehnica de fabricaţie, concepută de cercetătorii de la Universitatea Warwick, înlocuieşte untul de cacao şi grăsimile din lapte, folosite în batoanele obişnuite, cu sucul de fructe - un lichid alcătuit din microbule . Savanţii au reuşit să obţină această emulsie folosind metoda Pickering, o metodă care împiedică micile bule să se unească între ele.
În acest fel, ciocolata îşi păstrează textura catifelată, rămânând fermă dar uşor de sfărâmat când utilizatorul muşcă din baton, topindu-se totodată foarte uşor în gură.
Cercetătorii britanici speră că metoda lor va fi preluată de industria dulciurilor pentru a introduce pe piaţă batoane de ciocolată cu conţinut scăzut de grăsimi şi alte dulciuri asemănătoare.
O porţie clasică (57 grame) de ciocolată neagră din clasa "premium" include până la 13 grame de grăsimi, reprezentând 20% din necesarul zilnic de grăsimi al unei persoane, iar multe dintre aceste grăsimi fac parte din clasa grăsimilor saturate, considerate dăunătoare pentru sănătate.
Citeste continuarea pe mediafax.ro.