Studiile recente demonstreaza faptul ca vitamina C trateaza alergiile prin scaderea nivelului de histamina din sange, astfel incat consumul de citrice, broccoli, ceapa si mango este benefic in cazul persoanelor care se confrunta cu astfel de probleme.
Captalanul, planta medicinala raspandita in zona alpina, contine ulei volatil, saruri minerale si proteine, iar cercetatorii din Elvetia au ajuns la concluzia ca aceasta reduce simptomele rinitei alergice in cazul celor mai multi pacienti, iar efectele adverse sunt extrem de rare.
Quercetina se gaseste in alimente precum ceapa galbena, iar studiile stiintifice au demonstrat ca aceasta ajuta la tratarea alergiilor prin blocarea secretiei de histamina din organism, fiind responsabila de inhibarea inflamatiilor.
Acupunctura, procedura care implica introducerea acelor in anumite puncte situate la nivelul pielii si care se afla de-a lungul unor meridiane energetice, este o alta metoda folosita de specialisti in tratarea alergiilor.
Substantele folosite in medicina traditionala chineza au un continut bogat de antioxidanti, iar proprietatile lor antiinflamatoare si antihistaminice reprezinta remediile naturale, folosite de zeci de ani, in tratarea alergiilor.