Un medic român care a avut COVID-19 descrie exact prin ce a trecut! Cum explică totul ca doctor și pacient în același timp


În România au fost confirmate, până acum, 4.761 de infecții cu coronavirus și, în total, au murit 229 de persoane. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat pe 26 februarie. 


Medicii, prin natura meseriei, sunt mai expuși la infectarea cu coronavirus, iar pentru Mediafax, un doctor tânăr, diagnosticat cu COVID-19, a povestit ce a simțit. 
 
Roxana Betea a explicat că totul a debutat pe 28 martie ca o răceală obișnuită:

“A început ca o răceală. Mă simțeam obosită și mă strângea gâtul.”

În următoarele zile simtomele s-au agravat:
 
“Aveam febră, eu care nu mai făcusem febră de ani de zile. Începusem să și tușesc și aveam o stare generală proastă. Am trecut pe perfuzii imediat pentru reducerea temperaturii.”
 
Roxana spune că a fost ajutată de tratament și că se consideră norocoasă, în condițiile în care nu suferă de alte afecțiuni.
 
În prezent este internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Deva. Ca medic lucrează la Spitalul Județean Deva, care a înregistrat mai multe cazuri de cadre medicale infectate cu coronavirus. 
 
Deva este unul dintre focarele de infecţie cu coronavirus din România, alături de Suceava şi Arad. Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a atras însă atenţia că şi Constanţa, şi Braşov pot deveni focare la nivelul populaţiei, după ce, deocamdată, sunt afectate cadrele medicale.

#StaiAcasa-PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA VIAȚA BATE VLOGUL:

FOTO: SHUTTERSTOCK

  • Un medic român care a avut COVID-19 descrie exact prin ce a trecut! Cum explică totul ca doctor și pacient în același timp

related posts

Modifică setările cookies