3. Obiective si atractii turistice din Praga
Pentru o seara in Praga in luna mai vei scoate din buzunar intre 30 si 50 de euro pentru o camera la un hotel de 3 stele,in zona centrala potrivit Trip Advisor.
Lavka Club: In serile de iarna Lavka este una dintre cele mai bune variante daca vrei sa dansezi. Insa, vara clubul ofera cele mai salbatice seri de distractie din capitala ceha.
Double Trouble: Este un barulet colorat din centrul vechi al capitalei. Aici vei gasi de cele mai multe ori studentii si tinerii aflati in trecere.
Starsky & Hutch Bar: Barul este impartit pe mai multe nivele, la unul dintre acestea aflandu-se si un spatiu de dans. Aici se strang de obicei turistii, insa nu este exclus sa intri in vorba cu cativa cehi amabili dispusi sa iti explice ce e de vazut in Praga.
Obiective si atractii turistice
Galeria Nationala: Aceasta aduna o varietate de opere medievale si contemporane artistice, adapostite in 8 locatii diferite din centrul orasului. Expozitiile sunt gratuite intre orele 15:00 si 20:00, in prima miercuri din luna.
Castelul Praga si Strada de Aur: Este cea mai importanta atractie a orasului fiind si cel mai mare complex medieval din Europa.
Castelul a fost construit in secolul IX. Din cadrul complexului fac parte: Catedrala Sfantul Vitus (cel mai important punct de reper din oras unde puteti vizita turnurile, muzeul si galeriile de arta), Golden Lane, Palatul Lobkowicz si biserica Sfantul George.
Pretul de intrare variza intre 7 si 10 euro, in functie de zona pe care vrei sa o vizitezi.
Manastirea Sf. Agnes: Daca vrei sa afli mai multe despre perioada medievala, manastirea Sfanta Agnes de Boemia este una dintre cele mai importante obiective din Praga. Aceasta a fost construita in 1231 si restaurata in 1960.
Muzeul Artelor Decorative: Accesul este gratuit in fiecare marti, intre orele 17:00 si 19:00. Cladirea neo-renascentista cu interioare spectaculoase gazduieste piese de arta din domeniul artei grafice, design interior sau ceramica.
Muzeul Kampa: Deschis in 2002, acesta gazduieste operele de arta ale artistilor aflati in exil. Accesul in muzeu este gratuit in prima miercuri din fiecare luna.
Fiind orasul care l-a crescut pe David Cerny- unul dintre cei mai controversati artisti din lume, acesta fiind cel printre operele caruia se gaseste si un tanc sovietic vopsit in roz- Praga ramane unul dintre cele mai importante centre culturale din Europa.
Desi John Lennon nu a ajuns niciodata in orasul ceh, prezenta sa a fost simtita inca din era comunista, pe peretii unui zid. Aflat in apropiere de Podul Charles, zona este plina de street art-ul artistilor care vor sa-i aduca un omagiu marelui cantaret.
Manastirea Franciscana: Aflata in apropiere de Wenceslas Square, manastirea ofera gradini si spatii de relaxare, unde familile din zona vin in weekend.
Praga poate fi vizitatas cu ajutorul mijloacelor de transport,care sunt destul de accesibile.
Pentru un abonament de 3 zile la metrou vei plati in jur de 50 de lei, iar pentru copii de pana la 6 ani este gratuit, daca parintee poate dpovedi acest lucru.
De asemenea, iti poti cumpara un Travel Card ce poate avea si transportul inclus si care ajunge undeva la 50 de euro.
Unde mananci in Praga
In zona Mala Strana sunt multe taverne unde se servesc diverse preparate traditionale si internationale, insa fiind o zona centrala, pretul acestora poate ajunge sa fie destul de piperat. In zona Charles Bridge gasesti o multime de restaurante si barulete in care se mananca bine: Mlynec Restaurant, Celeste Restaurant, Cihelna Restaurant.