Cele mai fericite state din lume. Vezi cine face parte din lista celor 10 tari care isi mentin cetatenii fericiti


Te-ai gandit vreodata care sunt tarile in care oamenii sunt fericiti? Daca da, vezi cate dintre ele fac parte si din raportul anual intocmit pe baza unor indicatori importanti ca nivelul somajului, venitul pe cap de locuitor sau nivelul educatiei.


1. Danemarca

Potrivit raportului intocmit in 2013, Danemarca sustine parintii si tinerii casatoriti prin adaugarea unor beneficii financiare.

Cetatenii danezi primesc asistenta in sanatate ca un drept din nastere si egalitatea sexelor este prioritara. Aceste lucruri reusesc sa creeze unul dintre cele mai fericite state de pe planeta.

2. Norvegia

Tara scandinava se afla pe locul 1 pentru a 5-a oara in ultimii ani, in clasamentul intocmit de catre Legatum Institute. Ce ii face pe catatenii acestei tari sa fie atat de fericiti?

In cea mai mare parte este vorba de venitul pe cap de locuitor care este de aproximativ 53.000 de dolari pe an. Norvegienii se afla pe locul 2 la nivelul satisfacerii standerdelor de trait, 95% dintre cetateni declarandu-se satisfacuti de libertatea de a alege ce sa faca cu viata lor.

3. Elvetia

A 3-a tara din lume cu un procent ridicat al fericirii in randul cetatenilor este si cel mai competitiv stat din lume, pentru al 5-lea an consecutiv. Tara este cunoscuta pentru un sistem institutional exceptional, o dinamica a pietelor si capaciate mare de inovatie.

4. Olanda

Datorita unei economii de piata ridicata si o viata echilibrata, cetatenii olandezi se considera cei mai fericiti din lume, Potrivit Bloomberg, tara are un nivel de trai ce ajunge la nota 9.

5. Suedia

Aceasta natiune asigura oportunitati antreprenoriale, anunta Forbes, reusind sa creeze un mediu proprice pentru tinerii afaceristi.

6. Canada

Statul canadian ramane pe primul loc la libertatea persoanelor si pe al treilea la educatie, potrivit Forbes. Ce face ca tara sa fie atat de fericita?

O speranta de viata mare, un trai de viata decent si legaturi sociale stranse. Ciudat este faptul ca si vremea ii face pe canadieni sa fie mai fericiti.7. Finlanda

A 8-a tara ca marime din Europa este de multa vreme in topul celor mai fericite tari din lume, datorita nivelului ridicat de calitate al vietii.

8. Austria

Tara cu peisaje montane incredibile, o cultura bogata pe scena artelor plastice si muzicale, Austria este una dintre cele mai instarite tari din lume, potrivit Fondului Monetar International.

9. Islanda

Cu un nivel al taxelor destul de scazut, sistem primar de sanatate gratuit si un nivel ridicat de scolarizare al cetatenilor, Islanda este considerata cea mai pacifista natiune de pe planeta.

10. Australia

Casa celei mai mari bariere de corali din lume, plaja infinita, vremea calda, face ca Australia sa se situeze pe locul 10 in clasamentului nostru.

Melbourne este unul dintre cele mai apreciate orase din lume, potrivit Economist Intelligence Unit.

  • Cele mai fericite state din lume. Vezi cine face parte din lista celor 10 tari care isi mentin cetatenii fericiti

related posts

Modifică setările cookies