20 de locuri pe care trebuie sa le vezi inainte sa fie prea tarziu ( Partea I)


Timpul trece cu viteza luminii mai ales atunci cand iti place sa calatoresti. Huffington Post a intocmit o lista cu cele mai frumoase locuri pe care trebuie sa le vizitezi inainte sa mori.


VEZI GALERIA FOTO AICI

Rio de Janeiro

Cunoscut drept "orasul-minune", Rio de Janeiro are mai mult de 20 de plaje pentru cei ce adora sa se relaxeze la soare si extrem de multe obiective de vizitat, printre ele aflandu-se si celebra statuie a Mantuitorului de pe muntele Corvocado.

Zona metropolitana este cunoscuta pentru arhitectura incredibila, muzee, galerii, situri arheologice.

Machu Picchu

Orasul pierdut al mayasilor este localizat in inima tarii Peru, pe varful unui munte in Anzi. Zona a ramas nedescoperita de civilizatie pana in secolul XX.

Machiu Piccu ramane una dintre minunile lumii pe mai multe nivele: de la peisajele incredibile la fascinanta sa istorie.

Insulele Galapagos

Localizat la 1000 de km departare de statul Ecuador, arhipelagul Galapagos ramane unul dintre cele mai frumoase locuri de pe planeta si intra in patrimoniul UNESCO.

Zonele virgine nexplorate si speciile unice in lume au facut ca acesta sa fie vizitat de catre Charles Darwin, arhipelagul avand un rol destul de consistenta in teoria sa evolutionista.

Paris

Unul dintre cele mai romantice locuri de pe planeta, Parisul merita vazut si pentru partea sa culturala. Catredrala Notre Dame, Muzeul Luvru, Champs-Elysee, Arcul de Triumf, Turnul Effel sunt doar cateva dintre cele mai importante locuri de vizitat in capitala Frantei.

Roma

Nu exista oras mai pitoresc in Italia ca Roma. Orasul etern despre care se spune ca a fopst creat in 753 I.Hr, este unul dintre cele mai vechi orase din Europa si este cunoscut ca fiind leaganul de civilizatie al Europei de Vest.

Roma este de asemenea locul in care a luat nastere perioada renascentista si opulenta din domeniul religiei.

Siturile arheologice ca cel de la Vatican, Capela Sixtina, sau Coloseumul sunt printre cele mai vizitate locuri de pe planeta.

Marrakesh

Unul dintre cele mai exotice locuri ramane Marrakesh, unul dintre cele mai importante orase din Maroc. Orasul a fost de-a lungul istoriei unul dintre cele mai importante puncte de schimb, in prezent fiind un fel de mecca al cumparaturilor.

Cascada Victoria

Cea mai mare cascada din lume ramane cascada Victoria, care se afla pe cursul fluviului bafrican Zambezi. Victoria este de 2 ori mai inalta ca Niagara, poate cea mai cunoscuta cascada din lume.

Giza

Piramidele si Sfinxul sunt printre cele mai pretioase obiective turistice din lume. Marea Priamida, una dintre cele 3 piramide localizate in Giza, este una dintre cele 7 minuni ale lumii si singura care a rezistat pana in zilele noastre.

Aceasta a fost construita in secolul 4 i.Hr si a fost cel mai inalt punct, pana la construirea Turnului Effel in 1889.

Everest

Sa ajungi pe varful Everest este una dintre cele mai mari aventuri de care poti avea parte, insa nu trebuie sa ajungi pana acolo pentru a te bucura de acest lucru.

Zona de campare de la baza muntelui este unul dintre punctele pline de provocari, cultura si schimb de experienta.

Antartica

Antartica ramane Locul in care nu exista niciun locuitor datorita climatului rece si a vantului puternic. Insa lipsa oamenilor, face acest loc sa fie unul dintre cele mai fascinante.

  • 20 de locuri pe care trebuie sa le vezi inainte sa fie prea tarziu ( Partea I)

related posts

Modifică setările cookies