10 orase europene de vizitat in vacanta de primavara


Fiecare dintre noi ar trebui sa faca un efort pentru a vizita macar unul dintre cele 10 orase propuse pentru vacanta de primavara. Acestea ofera o larga varietate de cultura si pot deveni chiar destinatii exotice.


1. Roma, Italia

Daca iti place soarele si esti pasionat de istorie, aici este locul in care trebuie sa ajungi. Imperiul roman a avut o mare influenta asupra civilizatiei moderne vizibila si astazi, in mai bine de jumatate din continentul european.

Obiective si atractii turistice: Vatican, Coloseumul din Roma, Basilica San Pietro, Forumul Roman, Columna lui Traian, Circus Maximus

Tips: Incearca mancarea, orice fel de preparat. inghetata.

VEZI FOTOGRAFIILE GALERIEI AICI

2. Paris, Franta

Printre filme si cultura pop, Paris a devenit o destinatie de poveste pentru multi dintre cei care l-au vizitat, devenit cunoscut drept orasul dragoste.

In afara de arhitectura interesanta a cladirilor, saptamana modei si mancarea gustoasa, Parisul are de oferit intotdeauna ceva pentru fiecare dintre cei care il viziteaza.

Obiective si atractii turistice: Arcul de Triumf, Bulevardul Champs- Elysees, Turnul Eiffel, Basilica Sacre Coeur, Catredrala Notre Dame, Muzeul Luvru.

Tips: Targurile in aer liber nu trebuie ratate dar ai grija sa ai tot timpul un o harta asupra ta.

3. Barcelona, Spania

Pe langa arhitectura incredibila a orasului, orasul spaniol ofera o viata de noapte bogata, si zone intinse de plaja.

Obiective si atractii turistice: Sagrada Familia, Montjuic,La Pedrera, Zoo Barcelona,Muzeul Picasso,Muzeul National de Arta Catalana,Parc Guell ,Palau de la Musica Catalana, plajele.

Tips: Relaxeaza-te si ai grija in ce hotel alegi sa te cazezi.

4. Londra, Marea Britanie

Londra e un fel de New York-ul Europei. Orasul este un mediu cultural complex cat si unul de afaceri, in care s-au petrecut tot felul de evenimente istorice si care a ramas pana in prezent unul dintre cele mai importante orase europene.

Pentru a-i vizita toate obiectivele si atractiile turistice ai nevoie de cel putin o saptamana.

Obiective si atractii turistice: Big Ben, Palatul Parlamentului, Podul Westminster,Westminster Abbey, London Eye,Trafalgar Square, Parcul St James

Tips: Tine in buzunar mereu o harta a metroului.

5. Amsterdam, Olanda

Orasul este minunat, exista o multitudine de monumente de arta si decor, desi este cunoscut in principal pentru Cartierul Rosu si alte activitati.

Obiective si atractii turistice: Cartierul Rosu, Muzeul Van Gogh, Casa memoriala Anne Frank, Fabrica Heineken, Piata Albert Cuyp, Parcul Vondel, Palatul Regal, Muzeul Rijksmuseum.

Tips: Nu iti folosi aparatul de fotografiat in Cartierul Rosu.

6. Dublin, Irlanda

Irlanda este cu totul diferita fata de restul Europei, desi oamenii sunt la fel de prietenosi ca in majoritatea tarilor de aici.

Dublinul ofera multe baruri si restaurante, multiple stiluri arhitecturale dar si o serie de locuri de vizitat.

Obiective si atractii turistice:Trinity College, Temple Bar, Dublin Castle, Christ Church, Dublinia, St Patrick’s Cathedral, fabrica de bere Guinness, Custom House, Merrion Square.

Tips: verifica baruletele din zonele amenajate pentru turisti, acestea ofera multe surprize placute.

7. Atena, Grecia

Iti aduci aminte Legendele Olipului sau orele de istorie din clasa a V-a? Atena este casa zeilor de care iti povestea profesorul de istorie. Aici au avut loc pentru prima data Jocurile Olimpice, iar plaja ramane una dintre cele mai frecventate locuri de catre turisti.

Obiective si atractii turistice:Templul lui Zeus, Acropole, Muzeul national de arheologie, Muzeul Benaki,  Templului lui Poseidon,Teatrul lui Dionisos, Portul Piraeus.

Tips: Plimbari gratuite cu bicicleta. Noaptea, orasul arata cu totul altfel.

8. Edingurgh, Scotia

Orasul Edinburgh e ca Londra, la o scala mai mica. Il poti vedea intr-un weekend si nu este atat de coplesitor precum Londra.

Orasul a fost sursa de inspiratie a scriitoarei J.K. Rowling pentru faimoasa serie de carti Haryy Potter.

Obiective si atractii turistice: Castelul din Edingburgh, Gradina Botanica din Edingburgh, Palatul Hollyroodhouse, Muzeul Scotiei din Edingburgh, Muzeul OurDynamic Earth, Catredala Saint Giles.

Tips: Bea o cafea la Elephant House Cafe.

9. Istanbul, Turcia

Despre Instanbul se spune ca ar fi unul dintre cele mai energice si fericite orase din lume. Acesta ofera o serie de baruri, galerii de arta, cluburi sau moschee, dupa bunul plac al fiecaruia.

De asemenea, este un important centru al modei.

Obiective si atractii turistice: Hagia Sofia, Moscheea albastra, Palatul Topkapi, Stramtoarea Bosfor, Turnul Galata, Podul Galata, Marele Bazar.

Tips: Viziteaza Marele Bazar.

10. Milano, Italia

In timp ce Roma este unul dintre cele mai vechi orase, Milano reprezinta noua Italie. Este un important centru al modei, masinilor de lux si al industriei cinematografice.

Obiective si atractii turistice: Domul din Milano, Scala din Milano, Stadionul San Siro, Pinacoteca di Brera, Piazza Duomo, Muzeul National de Stiinta si Tehnica Leonardo da Vinci.

Tips: Vezi un meci de fotbal pe San Siro si viziteaza cartierul Isola.

  • 10 orase europene de vizitat in vacanta de primavara

related posts

Modifică setările cookies