20 de locuri pe care trebuie sa le vezi inainte sa fie prea tarziu ( Partea II- a) 


De cele mai multe ori, situatia financiara si timpul nu ne permit sa calatorim pe cat de mult ne-am dori. Planeta este plina de locuri minunate, iar pentru ca nu vom avea timp sa le vizitam pe toate, iti facem cateva sugestii de vacanta.


Parcul National Torres del Paine

Patagonia este zona in care natura si-a lasat la vedere cele mai frumoase bogatii. Aici poti vedeea varfurile de granit ale masivului Paine peste vaile de un verde smarald, lacuri in care albastrul cerului se oglindeste, dar si iceberg-uri.

Chiar daca este un loc plin de mister, nu trebuie uitat faptul ca temperaturile zonei sunt de cele mai multe ori neprietenoase.

Uneori viteza cu care bate vantul este atat de mare incat poate dobori in cateva secunde o persoana la pamant. 

Islanda

Nu exista un loc asemenator in lume. De la cascade pana la vulcani activi, de la lacuri glaciare la izvoare termale, Islanda este o combinatie a extremelor.

Parcul National Serengeti

Unde? In Tanzania. Daca iti plac animalele si salbaticia, aici poti asista la migratia a peste 1,5 milioane de animale salbatice, 400.000 de gazele, 200.000 zebre si sute de pasari.

Ierusalim

Unul dintre cele mai vechi orase din lume, Ierusalim este locul in care spiritualitatea si istoria se intalnesc. Aici se intalnesc cele 3 religii monoteiste: iudaismul, crestinismul si islamismul. 

In estul orasul, poti vedea cele mai importante situri arheologice, dar si pietele care unesc cele 4 cartiere majore ale Ierusalimului: evreiesc, musulman, crestin si armenian.

Petra

Cea mai mare atractie a Iordaniei ramane Petra, "orasul de piatra". Construit cu un secol inaintea erei noastre, orasul pare sa fie coonstruit in stancile care ingradesc zona, inconjurand-o in mister. 

Orasul antic nu a aparut pe hartile europene pana in 1812, cand a fost redescoperit de un calator suedez.

Istambul

Orasul turcesc ramane locul in care istoria si cultura se intalnesc. Metropola care purta odata numele de Constantinopol se afla la granita dintre 2 continente. 

Acesta a servit drept capitala mai multor imperii: roman, bizantin, latin si otoman.  Astazi, este unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume, combinand cu succes istoria cu modernitatea.

Taj Mahal

Monumentul indian este cel mai faimos simbol al dragostei. Acesta a fost construit la mijlocul anilor 1600, la ordinul imparatului Shah Jahan, in cinstea sotiei sale Mumtaz, o printesa persana.

Localizat in sudul orasului Agra, Taj Mahal ramane unul dintre cele mai importante exemple ale stilului mughal, o combinatie a stilurilor arhitecturale intre cel persan, islamic si indian. 

Bhutan

Regatul Bhutan este o tara izolata din sudul continentului asiatic.Capitala Thimphu a devenit unul dintre locurile principale de pelerinaj al budistilor. Tara ofera nenumarate peisaje ale naturii neatinse de om si o cultura impresionanta.

Mare Zid Chinezesc

Unul dintre cele mai importante structuri creata de om ramane Marele Zid Chinezesc. Zidul care strabate mai mult de 5500 km a fost construit initial pentu a feri China de nomazi si invadatori, insa acesta este mai mult decat atat. Peisajele pe care le poti vedea aici sunt unice in lume.

Marea Bariera de Corali

Localizata in zona de coasra a Queensland, in Australia, bariera de corali se intinde pe o suprafata mai mare de 1400 de mile.

Animalele marine care traiesc aici sunt extrem de numeroase, cu peste 5000 de speciio de moluste, 1500 de specii de pesti, 400 de specii de corali, etc.

  • 20 de locuri pe care trebuie sa le vezi inainte sa fie prea tarziu ( Partea II- a) 

related posts

Modifică setările cookies