Cum iti ajuti partenerul sa fie un tata mai bun


De cele mai multe ori, toate practicile care au legatura cu ingrijirea bebelusului revin mamicilor, taticii avand un rol secundar, ba uneori chiar episodic din acest punct de vedere. Daca te numeri insa printre doamnele care vor ca si partenerii [...]


De cele mai multe ori, toate practicile care au legatura cu ingrijirea bebelusului revin mamicilor, taticii avand un rol secundar, ba uneori chiar episodic din acest punct de vedere. Daca te numeri insa printre doamnele care vor ca si partenerii lor sa se implice in cresterea celui mic si sa o faca intr-un mod cat mai potrvit cu putinta, avem cateva sfaturi pentru tine.

Taticul copilului abia daca reuseste sa schimbe scutecul micutului, iar cand vine ora baitei nu stie cum sa-si faca de lucru mai repede? Ei bine, o parte din vina o porti chiar tu pentru ca l-ai menajat pana acum.

Citeste si: Cum ii spui partenerului ca va fi tata

Niciodata nu e prea tarziu sa modelezi obiceiurile taticului, asa ca iata cateva sfaturi prin care il poti transforma dintr-un parinte pasiv intr-unul activ si priceput:

1. Indreapta-ti privirea in alta parte

Chiar in momentul in care partenerul tau schimba scutecul bebelusului din proprie initiativa, tu incepi sa-l cicalesti si sa-i spui ca nu procedeaza corect. Tine minte ca nimeni nu s-a nascut invatat si ca, prin practica, va ajunge sa fie la fel de priceput ca si tine. De fiecare data cand ai tendinta sa-l mustruluiesti, fa-ti o favoare si nu mai analiza toate detaliile.

2. Spune adio conflictului

Adesea mamicile sunt cele care cauta informatii despre cresterea bebelusului si fac cercetari legate de tendintele in ingrijirea celor mici. Din acest motiv, ele simt ca au o putere de decizie mai mare in momentul in care se pune problema luarii unei hotarari. Nu lasa ca incapatanarea sa stea in calea bunei intelegeri in familie, lasa de la tine si incearca sa atingi un consens. Este important sa-i dai partenerului tau sansa de a se implica in cresterea celui mic.

3. Comunica

De fiecare data cand simti ca nu mai faci fata responsabilitatilor, fa-ti putin timp si vorbeste deschis cu partenerul despre aceasta problema. Taticul nu doar ca va intelege mai bine, el va empatiza cu tine si va invata totodata cum sa procedeze in situatiile delicate. Da-i oportunitatea de a veni cu solutii si a contribui la rezolvarea problemelor: putina incredere si cooperare vor face minuni in familia voastra.

Citeste si: 7 motive pentru care ar trebui sa iti apreciezi partenerul de viata

4. Lasa-l sa faca ce stie mai bine

Daca observi ca sotul tau este un bun povestitor, lasa-l pe el sa citeasca basmul de noapte buna. Nu exista nicio regula conform careia mamicile trebuie sa se ocupe de toate aspectele legate de cresterea copiilor, asa ca nu este cazul sa inventezi tu una.

5. Nu te considera mai buna

Da, mamele sunt minunate si de neinlocuit, insa nici taticii nu sunt mai prejos. Cei mici au nevoie de implicarea ambilor parinti in procesul de ingrijire, crestere si educare, asa ca poarta o discutie serioasa cu partenerul tau si impartiti-va responsabilitatile in mod egal. Ati promis ca va veti fi aproape la bine si la rau, iar acest angajament trebuie respectat in toate aspectele vietii. Va iubiti, aveti o comoara adorabila acasa si puteti sa faceti tot ceea ce va propuneti daca va comportati ca o echipa.

related posts

Modifică setările cookies