Adevărul despre moartea lui Marilyn Monroe ar putea ieși la iveală. Care e condiția


O tragedie mondială, moartea celebrei Marilyn Monroe în august 1962 șocat opinia publică. Încă de atunci, povestea tragică a actriței care s-a iubit cu J. F. Kennedy a născut o serie de controverse.


De la sinucidere, la crimă și moarte accidentală, toate teoriile s-au lovit de același zid al probelor insuficiente. Varianta oficială susține că Marilyn Monroe a fost găsită decedată de menajeră, în casa ei din Los Angeles. Eunice Murray i-a chemat pe psihiatrul și pe medicul vedetei, care au constatat decesul și au alertat poliția.

Marilyn era înconjurată se recipiente și flacoane de medicamente și sedative care indicau o sinucidere prin supradoză. Însă, legiștii au exclus această variantă, întrucât cantitatea de substanțe periculoase din corpul actriței era mult mai mare decât cea care i-ar fi putut provoca moartea.

Mulți analiști au mers apoi pe varianta crimei, susținută cu mărturii care au refăcut ultimele zile din viața starletei.

„Dacă vor cu adevărat să afle ce s-a întâmplat, dacă ea chiar a fost ucisă de doctor, ar trebui să-i deshumeze cadavrul și să vadă dacă are coasta ruptă”, spune scriitorul Fabulous Gabriel în episodul 12 al podcastului The Killing of Marilyn Monroe.

Citește și: Poze rare cu Marilyn Monroe însărcinată, scoase la licitație pe un site specializat din SUA

Anchetatorii l-au cercetat și pe psihiatrul lui Marilyn Monroe, dr. Ralph Greenson, acuzat că ar fi ucis-o pe vedetă injectându-i pentobarbital în inimă. În timpul administrării, care a fost extrem de brutală, medicul i-ar fi rupt o coastă pacientei sale.

Cinci persoane au confirmat că l-au văzut pe medic făcând acea injecție în seara în care Marilyn a fost descoperită fără suflare.

Injecția cu pentobarbital și coasta ruptă nu figurează în rapoartele medicale oficiale. De aceea, realizatorii serialului online despre moartea actriței spun că adevărul poate fi scos la lumină doar dacă trupul acesteia va fi deshumat.

„Dacă vor deshuma trupul și vor vedea o coastă ruptă, atunci una dintre povești despre injecția în inimă este adevărată”, mai spune autorul, care a publicat în 2012 volumul Jurnalul secret al lui Marilyn Monroe.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Maria Toader se transformă în Marilyn Monroe

  • Adevărul despre moartea lui Marilyn Monroe ar putea ieși la iveală. Care e condiția

related posts

Modifică setările cookies