Marilyn Monroe era falită când a murit. Filmul despre viața sex-simbolului anilor ’50 va fi lansat în septembrie


Viața lui Marilyn Monroe, poate cea mai faimoasă blondă de la Hollywood și cel mai cunoscut sex-simbol al anilor ’50, a fost întotdeauna învăluită într-o aură de mister. Același mister planează și asupra morții sale. 

 


Anul acesta, în 4 august, s-au împlinit 60 de ani de la moartea celei care s-a iubit în secret cu John F. Kennedy, dar și cu fratele mai mic al acestuia. 

Moarte sa a fost clasificată ca “sinucidere”, însă mai multe teorii ale conspirației circulă și-n zilele noastre. De la sinucidere, la crimă și moarte accidentală, toate teoriile s-au lovit de același zid al probelor insuficiente. Varianta oficială susține că Marilyn Monroe a fost găsită decedată de menajeră, în casa ei din Los Angeles. Marilyn era înconjurată se recipiente și flacoane de medicamente și sedative care indicau o sinucidere prin supradoză. 

Fanii actriței se așteaptă să primească răspunsuri în filmul despre viața lui Marilyn Monroe. Drama biografică „Blonde”, scrisă și regizată de Andrew Dominik, a fost lansată în septembrie 2022. Filmul este adaptat după romanul scris de Joyce Carol Oates și o are în rol principal pe actrița Ana de Armas. Joyce Carole Oates a vorbit despre filmul care are la bază scrierile sale.

Scriitoarea Joyce Carole Oates (foto: Getty Images)

“Blonde” a fost publicată în 2000 și prezintă povestea tragică despre faimă și avere a celei născute sub numele de Norma Jeane Mortenson. 

Scriitoarea în vârstă de 84 de ani a luat cuvântul la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Neuchatel Intl. Fantastic Film din Elveția. 

Joyce Carole Oates a mărturisit că în ciuda celebrității sale, Marylin Monroe era falită când a murit. 

“A dobândit faimă în lume, dar asta nu e o identitate cu care poți trăi. Ea a făcut o grămadă de bani pentru mulți bărbați, însă nu și pentru ea. Când a murit, la 36 de ani, nu avea suficienți bani nici pentru o înmormânatare”, a declarat Oates, potrivit Variety.

Oates a povestit și despre faptul că Marilyn Monroe se simțea umilită cu rolurile pe care le primea

“Pe măsură ce Marilyn îmbătrânea, i se dădeau în continuare aceste roluri pe care le-ar fi jucat o tânără starletă, iar ea se simțea umilită. Nu poți continua să o joci pe această blondă prostuță când te apropii de 40 de ani. Unii oameni spun că s-a sinucis. Eu nu cred neapărat asta. Cred că poate a murit din cauza unei disperări extreme", a mai spus scriitoarea. 

Oates a declarat că este încântată de felul în care a fost făcut filmul și a lăudat-o pe actrița Ana de Armas, despre care a spus a avut nevoie de patru ore de make-up pentru a intra în pielea divei de la Hollywood. 

Scriitoarea, care a participat la festival în calitate de președinte al juriului internațional, a scris peste 150 de romane și povestiri într-o carieră care se întinde pe parcursul a peste 60 de ani. A fost de mai multe ori finalistă la Premiul Pulitzer și a câștigat de cinci ori premiul Bram Stoker. 

Fotografii: Getty Images

  • Marilyn Monroe era falită când a murit. Filmul despre viața sex-simbolului anilor ’50 va fi lansat în septembrie

related posts

Modifică setările cookies