Au vrut să facă un selfie în ploaie, dar au fost loviți de fulger. Ce-au surprins în fotografie


Trei frați englezi au supraviețuit miraculos, după ce un fulger a lovit copacul sub care s-au adăpostit, în timpul unei ploi torențiale. Ei au reușit să surprindă momentul printr-un selfie. 


Rachel, Isobel și Andrew Jobson se plimbau cu bicicleta, iar când a început ploaia, s-au adăpostit sub un copac, în zona Palatului Hampton Court din sud-vestul Londrei, scrie bbc.com. Cei trei frați au vrut să-și facă un selfie, iar în acel moment un fulger a lovit copacul. Tinerii au ajuns la spital cu arsuri, dar au supraviețuit. 

Am vrut să fac o poză, dar deodată am fost la pământ și nu am mai auzit nimic în afară de acest zumzet puternic. Brațul drept era amorțit și nu l-am putut mișca”, a spus Isobel. 

„M-am ars pe coapsă și pe abdomen. Nu-mi simțeam brațul”, a adăugat sora ei Rachel. 

În fotografia realizată de cei trei frați se poate observa o lumină puternică și silueta a două persoane. Cel mai probabil, unul dintre frați deja căzuse la pământ în acel moment. 

 

Isobel avea o tijă de titan în braț, în urma unui accident de bicicletă. Medicii au spus că obiectul metalic a crescut riscul de a fi lovită de fulger. 

Ce trebuie să faci pentru a te păzi de fulgere 

Primul lucru pe care îl poți face pentru a preveni o tragedie este să verifici prognoza meteo și, dacă poți evita, să nu ieși în câmp la lucrări în acea zi sau în intervalul în care se anunță furtuna.
 
- Dacă te afli în aer liber, îndepărtează-te de tot ce este din metal – inclusiv utilaje, garduri sau piloni.
 
- Adăpostește-te în mașină, în casă sau orice altă clădire din apropiere. 
 
- Nu te adăposti niciodată sub un copac.
 
- Dacă ești într-un grup, se recomandă să nu stați împreună, ci să rămână o distanță de măcar 3 metri între o persoană și alta. Se reduce astfel șansa de a se transfera electricitatea de la o persoană la alta.
 
- Nu ține asupra ta niciun obiect metalic pentur că acesta crește riscul de a fi lovit. Curentul va fi condus prin acest obiect și apoi prin corpul tău. Este valabil și dacă ai în spate un rucsac ce are detalii metalice, un lucru la care poate nu te-ai fi gândit.
 
- Pe timp de ploaie, se recumandă să porți cizme de cauciuc. Pot fi salvatoare întrucât cauciucul e un foarte prost conductor de curent.
 
- Dacă ești în casă, evită să folosești telefonul fix și chiar pe cel mobil (valabil și dacă ești în câmp). Evită contactul cu piese metalice (cum ar fi robinete) și aparate, deconectați antena la televizor, deconectează calculatoarele. 
 

Credit foto: ISOBEL JOBSON

Vezi și: Wine Trips România – Ep.1 Povestea Cramei Lacerta


  • Au vrut să facă un selfie în ploaie, dar au fost loviți de fulger. Ce-au surprins în fotografie

related posts

Modifică setările cookies