De la ”desert” la ”parfum” ... care sunt cuvintele interzise în Familia Regală


Familia Regală trebuie să respecte tot felul de reguli și coduri vestimentare și au o diversitate de angajamente regale. 


Tot ca parte a restricțiilor impuse de statutul lor, cei din familia regală au o listă de cuvinte pe care nu au voie să le pronunțe. Motivul este că acestea sunt considerate prea colocviale sau prea ”americanizate”.

Astfel, următoarele cuvinte nu vor fi pronunțate de familie, din ordinul Reginei. 

”Pardon?”

Așa cum a demonstrat Regina la summit-ul G7, dar un membru al familiei regale nu aude ceva corect, reacția corectă este folosirea lui ”ce?”.

Conform antropologului Kate Fox, cuvântul ”pardon” implică faptul că, într-un fel, ar fi vina ta că nu ai auzit corect ce ți s-a spus. 

 

Toaleta

Regina folosește doar cuvintele ”baie” sau ”privată” și este de așteptat ca toată lumea să urmeze această regulă, cuvântul ”toaletă” fiind considerată prea de prost-gust. 

 

Canapea

Termenul este considerat prea colocvial de către Regină. 

Familia regală, atunci când se uită la televizor sau se relaxează după o zi încărcată, se va așeza pe ”sofa”, niciodată pe ”canapea”.

 

Parfum

Familia Regală nu are voie să facă complimente cât privește parfumul cuiva, de teamă să nu facă, din greșeală, reclamă unui anumit brand. 


”Elegant

Deși familia regală este, prin definiție, elegantă, membrii acesteia nu au voie să folosească acest termen pentru a se descrie. Se preferă termenul ”cu gust”.

 

”Desert”

Cuvântul este considerat pentru modern și prea american de către Regină. În loc, aceasta folosește învechitul și tradiționalul ”dulce”.

 
Foto: Getty
 
  • De la ”desert” la ”parfum” ... care sunt cuvintele interzise în Familia Regală

related posts

Modifică setările cookies