Intr-un articol publicat de Institutul Stiintific din Marea Britanie se arata ca consumul a 3-4 patru cesti de cafea pe zi reduce cu 20% riscul aparitiei bolii Alzheimer. Potrivit aceluiasi studiu s-a stabilit ca numarul de cazuri de demnete s-ar putea tripla pana in 2050, majoritatea acestora urmand sa fie finalizate cu diagnosticul de Alzheimer.
O alta varianta care reduce riscul producerii cumplitei maladii il reprezinta dietele mediternaneene, care au la baza peste, fructe si legume proaspete, ulei de masline si vin rosu.
"Cafeaua face parte din regimul alimentar a milioane de oameni din intreaga lume si sunt incantata ca poate avea si efecte beneficii asupra sanatatii", a declarat Dr Iva Holmerova, purtator de cuvant al asociatiei Alzheimer Europa.
Desi inca exista controverse cu privire la dependenta data de cafea sau la faptul ca afecteaza somnul, exista numeroase studii care demonstreaza beneficiile acestei bauturi. Printre ele se numara un ficat sanatos sau chiar prevenirea cancerului si a diabetului.