Ce efecte poate avea cafeaua asupra pielii tale. Pot fi cu adevarat miraculoase


Potrivit unui nou studiu de proportii realizat in Statele Unite ale Americii, cafeaua ne poate scapa de toti de probleme mai grave decat starea de somnolenta din fiecare dimineata.


Daca bem cantitati considerabile de cafea, am putea fi protejati de melanom canceros, scriu cei de la cosmopolitan.com. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la National Institutes of Health in urma realizarii unui studiu de 10 ani si jumatate.

Specialistii americani au urmarit prin intermediul unor chestionare si al fiselor medicale a 450.000 de oameni ce obiceiuri alimentare au si ce tendinte de imbolnavire prezinta. Astfel, la finalul studiului, au observat ca 2.904 dintre subiecti au dezvoltat melanom malign, un tip de cancer de piele care produce celule pigmentate. Inca 1.874 au dezvoltat celule anormale care ar putea duce la cancer (melanom in situ).  

Dupa ce au contorizat factorii de risc la care au fost expusi (fumat, consum de alcool, trai in medii precare, expunere prelungita la soare), medicii au observat ca persoanele care nu au avut probleme cu pielea erau cele care consumau mai mult de 4-5 cesti de cafea pe zi. 

Cum reuseste deci cafeaua sa impiedice aparitia celulelor canceroase? Aparent, dincolo de cafeina, acesta detine niste compusi care inhiba factorii care ne afecteaza, reduc inflamatiile si stresul, actioneaza ca un antioxidant si previn deteriorarea ADN-ului. In plus, tot ea are agenti care absorb razele solare nocive si  produc detoxifierea factorilor cancerigeni.

Nu sunteti bautoare inraite de cafea? Poate ca ar trebui sa incepeti sa o consumati, daca nu va face rau din alte puncte de vedere legate de sanatate.

related posts

Modifică setările cookies