Alec Baldwin și armuriera peliculei “Rust”, acuzați oficial de omor prin imprudență. Ce au stabilit procurorii


Alec Baldwin și armuriera peliculei “Rust” au fost acuzați oficial de omor prin imprudență după ce regizoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împușcată mortal pe platourile de filmare. 


Halyna Hutchins avea 42 de ani când a murit. Tragedia s-a petrecut în 21 octombrie 2021, la o fermă din New Mexico, acolo unde se filma pelicula. 

Acuzațiile împotriva lui Alec Baldwin și a armurierului setului, Hannah Guiterrez Reed, includ două capete de acuzare pentru omor involuntar, a precizat biroul procurorului din New Mexico. Avocații ambilor acuzați au insistat anterior că actorul și armuriera sunt nevinovați.

Procurorul districtual Mary Carmack-Altwies din New Mexico a depus oficial acuzațiile marți. Ancheta a concluzionat că actorul vorbea la telefon în timp ce s-a produs tragedia. 

Alec Baldwin a fost "distras" pentru că vorbea cu membrii familiei la telefonul mobil, a scris Robert Shilling, anchetator de la biroul procurorului districtual. 

Acesta susține că dacă actorul ar fi efectuat verificările de siguranță obligatorii cu armurierul și nu ar fi îndreptat arma spre Halyna, “tragedia nu s-ar fi produs”.

"Această abatere nesăbuită de la standardele şi practicile şi protocolul cunoscute a cauzat în mod direct împuşcătura fatală", a spus anchetatorul.

Dacă cei doi ajung în instanță și sunt găsiți vinovaţi de omor prin imprudenţă, riscă până la 18 luni de închisoare și o amendă de 5.000 de dolari, scrie Insider.

Pedeapsa ar putea fi majorată, însă, până la maximum cinci ani de închisoare în cazul în care se dovedeşte neglijenţa în formă agravată.

Potrivit Insider, experții în drept sunt de părere că anunțul timpuriu ar putea fi o tactică a procurorilor pentru a-l determina pe Alec Baldwin să accepte o înțelegere de recunoaștere a vinovăției. 

Fotografii: Getty Images

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Alec Baldwin și armuriera peliculei “Rust”, acuzați oficial de omor prin imprudență. Ce au stabilit procurorii

related posts

Modifică setările cookies