În aprilie 2024, Forbes a pus-o, oficial, pe Taylor Swift pe lista miliardarilor lumii. Aceasta și-a început cariera în industria muzicală în urmă cu 18 ani, iar melodiile și turneele sale au propulsat-o atât profesional, cât și financiar.

Conform Bloomberg, în anul 2019, Taylor Swift a dat un tun în valoare de 400 de milioane de dolari, banii find obținuți doar din catalogul muzical al acesteia. În anul 2023, melodiile ascultate pe Spotify i-au dus nu mai puțin de 130 de milioane de dolari.

Mai mult decât atât, redevențele sale muzicală, adică melodiile care au fost folosite în filme și în reclame, i-au adus lui Taylor Swift suma de 80 de milioane de dolari. „Anatomia lui Grey”, ”The Summer I Turned Pretty”, ”The Hunger Games” și ”Fifty Shades Darker” sunt doar o parte din filmele pe a căror coloană sonoră s-au auzit piesele acesteia.

De asemenea, conform Rolling Stone, turneul din 2023, intitulat ”Swift’s Eras”, i-a adus artistei peste un miliard de dolari, profitul net fiind de 370 de milioane de dolari. Prețul mediu al unui bilet a fost de 238 de dolari, iar numărul biletelor achiziționate a fost de aproximativ 4,3 milioane.

Taylor Swift a investit o parte din bani în imobiliare

Cu o parte din banii câștigați, Taylor Swift și-a achiziționat cinci case, în Statele Unite ale Americii. Prima achiziție a fost reprezentată de un penthouse, în Nashville, în valoare de 1,9 milioane de dolari, care, în prezent, a fost estimat la 8 milioane de dolari.

Cea mai scumpă proprietate a lui Taylor Swift a fost cumpărată în anul 2014, pentru suma amețitoare de 20 de milioane de dolari. Este vorba de două penthouse-uri, ambele situate în Sugar Loaf.

 

Sursa foto: Getty Images